بوستر پمپ چیست؟

بوستر پمپ(Booster Pump)، یکی از تجهیزات دینامیکی سیستم پمپاژ است. این سیستم متشکل از چندین موتور پمپ موازی است ،که به منظور کنترل و تنظیم فشار آب در سیستم‌های پمپاژ به‌کار می‌رود. این دستگاه با الکتروپمپ‌های موازی، فشار آب را با دقت تنظیم کرده و در صورت نوسانات فشار یا تغییرات در میزان مصرف آب، به صورت پویا و سریع واکنش نشان می‌دهد. هدف اصلی از استفاده بوستر پمپ، جلوگیری از آسیب به لوله‌ها، شیرآلات، و کنترل قطعی آب در نقاط مختلف شهر یا ساختمان به علت نوسانات ناگهانی فشار آب است. این دستگاه با توجه به نیازمندی‌ ها حداقل مصرف و حداکثر کارایی، دبی(Q) و هد(H)مورد نیاز را بهینه می‌سازد و از موتورهای الکتروپمپ( Electropump )به عنوان اجزای اصلی برای پمپاژ آب استفاده می‌نماید. جهت خرید و کسب اطلاعات جامع درباره بوستر پمپ خانگی و اتشنشانی در ادامه این مطلب همراه ترموتبرید باشید.

کاربردهای بوستر پمپ

در صنایعی که نیاز به فشار آب بالا در زمان کوتاه یا حجم آب بالا در مدت زمان کوتاهی است از بوستر ها استفاده میکنند. با قرارگیری پمپ ها به صورت موازی هد و دبی ان ها بیشتر میشود و بنابراین در زمان کوتاه‌تری آب بیشتری پمپاژ میکنند. در مصارفی مانند اتش نشانی که نیاز به حجم بالای آب در زمان کوتاه است وجود بوسترپمپ‌های آتشنشانی بسیار مهم است. همچنین تامین آب مصرفی در برج‌های مسکونی بلندمرتبه فقط به واسطه استفاده از بوستر پمپ خانگی میسر است.

 

 

توضیحات درباره کاربرد بوستر پمپ

برند بوستر پمپ‌های موجود در ترموتبرید:

پمپ آب های موجود در ترموتبرید

اجزای سازنده بوستر پمپ

محوریت بوستر پمپ قرارگیری چندین پمپ به صورت موازی کنار یکدیگر است. اما برای کنترل عملکرد و ایمنی بالا تجهیزاتی مانند مانومتر و شیرهای فشارشکن و منابع دیافراگمی نیز باید در ساختار بوستر تعبیه شوند. به طور کلی اجزای سازنده پمپ‌های بوستر شده به شرح زیر است:

الکتروموتور: در بوستر پمپ‌ها، الکتروموتور به عنوان موتور اصلی این دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع و عایق الکتروموتور باید با توجه به نواحی و شرایط جوی مختلف انتخاب گردد و از نظر ایمنی (IP) نیز باید قابل اعتماد باشد.

کلکتورهای مکش و دهش: کلکتورهای مکش و دهش به عنوان اتصالات اصلی برای ورود و خروج سیال به پمپ‌ها عمل می‌کنند. این کلکتورها باید از جنس گالوانیزه باشند تا استانداردهای بهداشتی را رعایت کرده و در سیستم‌های آتش‌نشانی باید از نوع بدون درز و با توانایی تحمل فشار بالا باشند. به منظور عملکرد صحیح کلکتور باید قطعاتی مانند لرزه گیر کلکتور مکش و ساپورت کلکتور مکش به شاسی نیز در پایین کلکتور تعبیه گردد.

شیر فلکه : شیر فلکه برای قطع جریان سیال در صورت خروج یکی از پمپ‌ها از مدار مورد استفاده قرار می‌گیرد و از جنس‌های مختلف چدنی یا برنجی ساخته می‌شود. شیر یکطرفه نیز برای جلوگیری از بازگشت سیال به پمپ و جلوگیری از آسیب به پمپ‌ها به کار می‌رود. در سیالاتی که حاوی ذرات ریز هستند، شیر صافی جلوی ورود ذرات به پمپ‌ها را میگیرد و از آسیب به بوستر پمپ جلوگیری میکند.

شاسی و لرزه گیرها: لرزه‌گیرها در کلکتورهای مکش و دهش برای جلوگیری از ارتعاش و حرکت ناخواسته تجهیزات به شبکه لوله‌کشی متصل می‌شوند. با کمک رول بولت لرزه گیر (اغلب از لاستیک به صورت مسلح یا منجید) به زمین پیچ میشود. شاسی برای استقرار پمپ‌ها و الکتروموتورها و جلوگیری از ارتعاش و حرکت ناخواسته آنها در سیستم به کار می‌رود.

تابلو برق: تابلو برق و کنترلر به عنوان وسیله‌ای برای هماهنگی بین سیستم مکانیکی و الکتریکی عمل می‌کنند و وظیفه‌ی کنترل فشار آب و بهره‌وری پمپ‌ها را به عهده دارند.

منابع دیافراگمی: منبع دیافراگمی (مخزن دیافراگمی) برای ذخیره آب در سیستم استفاده می‌شود و در صورت نیاز، آب را بازگردانده و در اختیار سیستم قرار می‌دهد.

پرشر سوییچ و مانومتر: پرشر سوئیچ برای تعیین محدوده فشار مجاز کاری بوستر پمپ به کار می‌رود. مانومتر برای اندازه‌گیری فشار ورودی و خروجی بوستر پمپ و تمامی پمپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لوله و اتصالات: اتصالات تبدیلی و فلنج‌ها جهت اتصال اجزاء مختلف بوستر پمپ به کار می‌روند و باید با توجه به نوع و حجم تقویت‌کننده سیستم آبرسانی، از اتصالات جوشی یا دنده‌ای استفاده شوند.

کوپلینگ و گارد: کوپلینگ به منظور اتصال پمپ‌ها و الکتروموتورها به یکدیگر استفاده می‌شود و با توجه به قطر شفت الکتروموتور و پمپ انتخاب می‌شود. گارد کوپلینگ جهت ایمنی در مواقع احتمالی ارتعاش و حرکت ناخواسته پمپ‌ها به کار می‌رود.

مزایا و معایب بوستر پمپ:

  • برای تعمیر بوسترها نیاز به خاموش کردن سیستم نیست و میتوان حین کار کردن بوستر آن را تعمیر کرد.
  • با استفاده از بوسترپمپ به جای چندین پمپ در مصرف برق صرفه جویی میشود.
  • با بوستر کردن پمپهای آب استهلاک آنها کمتر شده و ضربات قوچی وارد شده به پمپ حین کار کردن کاهش میابد.
  • میتوان در بوسترپمپ از سیستم های کنترل هوشمند و کنترل ایمنی استفاده کرد.
  • فشار و جریان آب حین کارکرد بوستر نوسان ندارد و ثابت است.

بوستر پمپ دور ثابت

در سیستم دورثابت پمپ هابه صورت نوبتی و در صورت نیاز به ترتیب فعال میشوند و شروع به پمپاژ میکنند. در این سیستم وظیفه ارسال فرمان ON-OFF برعهده پرشرسوییچ ها است. این سیستم بیشتر برای بوسترپمپهای آتشنشانی که دفعات کارکرد بوستر کمتر است انتخاب میشوند. بوسترهای دور ثابت را به صورت‌های تک پمپ، دو یا چند پمپ با جاکی پمپ (الکتروپمپ پیشرو) و یا بدون جاکی پمپ ساخته میسازند. ولتاژ برق مصرفی بوسترها در حالت تکفاز دور ثابت ۲۲۰ ولت و حالت سه فاز دورثابت ۳۸۰ ولت و یا ترکیبی از این دو میباشد.

بوستر پمپ دور متغییر

بهترین انتخاب برای مناطق مسکونی و مکان‌هایی که کنترل دبی دشوار میباشد، بوستر دور متغییر است. در این سیستم به دنبال ارسال فرمان افت فشار آب به سنسور فشار یا پرشر ترنسمیتر (Pressure Transmitter) تمامی پمپها فعال میشوند. در این حالت به سبب اینکه تمامی پمپ‌ها با توان کمتری کار میکنند، استهلاک بوستر نیز کمتر خواهد بود. هنگامی که فشار سیستم به زیر فشار Set Point میرسد، در داخل برد تابلو فرمان و یا اینورتر براساس قانون تشابه پمپ‌ها، فرکانس الکتروموتورها و در نتیجه دور پمپ‌ها به اندازه‌ای تغییر پیدا میکند تا میزان فشار خروجی بوسترپمپ با فشار Set Point برابر میشود. در بوسترپمپ‌های دورمتغییر از اینورتر یا تابلوبرق هوشمند استفاده میشود که با توجه به میزان مصرف آب، دورموتور پمپ‌ها را تنظیم میکند.

توضیح درباره سه مدل پمپ بکاررفته در ساختار بوستر پمپ:

خرید بوستر پمپ با ارزانترین قیمت در ترموتبرید

ترموتبرید از سال ۱۳۷۶ در عرصه تولید بوسترپمپ های آتشنشانی، بوستر پمپ های خانگی و بوستر پمپ های آبرسانی فعالیت میکند. بوستر پمپ ترموتبرید ده سال گارانتی پس از فروش دارد و از تابلو برق  درجه یک در ساخت آن بکار گرفته میشود. ترموتبرید بوسترهای خود را با پمپ آب های برند گراندفوس، ابارا، لیو، پنتاکس، پمپیران، داب، نوید موتور و دایان تولید میکند. سفارش بوسترپمپ ها با توجه به تعداد و حجم بین ۱۰ روز کاری تا ۳۰ روز کاری زمان میبرد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *